Κεντρική Σελίδα arrow Δραστηριότητες arrow Περιβαλλοντικό Πάρκο

Περιβαλλοντικό Πάρκο

imag0523_400

koispe perivantologiko4
koispe perivantologiko3
koispe perivantologiko2
koispe perivantologiko1
koispe perivantologiko6
koispe perivantologiko7
koispe perivantologiko10
koispe perivantologiko5
koispe perivantologiko8
koispe perivantologiko9


«Ανάπτυξη  και Λειτουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου»

Α. Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου

Ο ΚοιΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες» προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας νέας δράσης με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ». Ο Συνεταιρισμός έχει σημαντική εμπειρία τα τελευταία δυο χρόνια στην ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών (Συνεργείο αποκατάστασης και διαχείρισης  περιβάλλοντος & συνεργείο καθαρισμού).

Ο ΚοιΣΠΕ έχει ήδη αναπτύξει καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία εναλλακτικών γεωργικών προϊόντων. Ειδικότερα, παράγει διαφορά αγροτικά προιόντα (μαρούλια, ντομάτες, ελιές, αγγούρια, κολοκυθάκια, πορτοκάλια, λεμόνια κ.α).  Επιπλέον, προγραμματίζει να λειτουργήσει δύο Θερμοκήπια.

Παράλληλα, πρόκειται ο Συνεταιρισμός να αναπτύξει και ένα εργαστήριο τυποποίησης προϊόντων ( λάδι, κουμ κουατ κ.α). Παράλληλα, προβλέπεται στα πλαίσια του έργου να λειτουργήσει και ένα Εκθετήριο προϊόντων καθώς επίσης και ένα σημείο πώλησης στην Λαϊκή Αγορά στο κέντρο της Πόλης της Κέρκυρας.

Τέλος, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για μαθητές σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη εναλλακτικών  βιολογικών  καλλιεργειών.Η δράση του περιβαλλοντικού πάρκου, χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" ΕΣΠΑ 2007-2013, του υπουργείου υγείας.

ΕκτύπωσηEmail